Το κέντρο αποκατάστασης

Το Κέντρο Αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας «Υάκινθος» είναι το πρώτο κέντρο αποκατάστασης στην Ελλάδα και λειτουργεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το 1994. Στα 20 χρόνια εμπειρίας μας έχουμε αντιμετωπίσει χιλιάδες περιστατικά ασθενών, με ιδιαίτερα υψηλούς δείκτες αποτελεσματικότητας ενώ η αυτονομία και η ποιότητα ζωής των ασθενών μας αποτελούν πάντα τον κύριο στόχο μας, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του κέντρου έως και σήμερα.

Το Κέντρο Αποκατάστασης «Υάκινθος» δημιουργήθηκε με βάση τα διεθνή πρότυπα και βρίσκεται στον οικισμό Κωνσταντινοπολίτικα στη Θεσσαλονίκη. Παρέχουμε ημερήσια νοσηλεία σε ασθενείς που πάσχουν κυρίως από κινητικές παθήσεις όπως κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τραύματα του νωτιαίου μυελού, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσο του Πάρκινσον. Ταυτόχρονα, στα τμήματα θεραπείας μας αντιμετωπίζονται ρευματικές παθήσεις, νευροχειρουργικά και ορθοπεδικά μετεγχειρητικά περιστατικά.

Το κέντρο μας εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης, παρακολουθεί τις επιστημονικές εξελίξεις και εστιάζει σε μία σφαιρική θεραπευτική προσέγγιση, η οποία προσφέρει δυναμική αποκατάσταση, άμεσα και οικονομικά.

Ο εξειδικευμένος ιατρικός και θεραπευτικός εξοπλισμός, σε συνδυασμό με την άρτια καταρτισμένη ομάδα επιστημόνων αλλά και την αγάπη και τη φροντίδα όλων των ανθρώπων του «Υάκινθος», εξασφαλίζουν ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές υπηρεσίες για να έχετε την αποκατάσταση που σας αξίζει!

Η αποστολή μας

Αποστολή μας είναι η παροχή υψηλού επίπεδου υπηρεσιών στο χώρο της ιατρικής αποκατάστασης. Στόχος μας είναι η αποθεραπεία, η αποκατάσταση, η αυτονομία, η κοινωνική επανένταξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών μας.

Έτσι, βοηθάμε τον κάθε ασθενή ξεχωριστά να ανακτήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις κινητικές του ικανότητες, για να μπορεί να αυτοεξυπηρετείται και να επιστρέψει στην οικογένειά του, ξανακερδίζοντας την κοινωνική και επαγγελματική του ζωή.

Η ομάδα μας

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Αποκατάστασης «Υάκινθος» αποτελείται από έμπειρους ιατρούς, φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και ψυχολόγους, που εφαρμόζουν τις πιο σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης και συντονίζεται από του ιατρούς Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης κ. Αντώνιο Υάκινθο και κ. Ελευθέριο Στέφα.

Προσφέρονται ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές θεραπείες, με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος του κάθε ασθενή.

Το πρόγραμμα αποκατάστασης εξελίσσεται δυναμικά και τροποποιείται ανάλογα με την πορεία βελτίωσης του ασθενή, μέσα από συνεχείς επαναξιολογήσεις σε συνεργασία με τη διεπιστημονική ομάδα.