Υάκινθος

Νευρο-αποκατάσταση

Οι νευρολογικές παθήσεις συνιστούν την κατεξοχήν αιτία των περισσότερων μορφών αναπηρίας, παγκοσμίως. Συνακολουθά, αποτελούν αιτία σημαντικών κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, τόσο για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους όσο και για τους ασφαλιστικούς φορείς.

Για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια, η επιστημονική έρευνα έχει εστιάσει στην εξεύρεση λύσεων με εξελιγμένη τεχνολογία νευρο-αποκατάστασης και νέες μεθόδους θεραπείας, οι οποίες παρέχουν πιο αξιόπιστα αποτελέσματα καθώς και μεγαλύτερες και ταχύτερες δυνατότητες αποθεραπείας.

20 χρόνια πείρας στην αποκατάσταση

Η αποτελεσματικότητα των μεθόδων αυτών είναι υψηλή όταν ο ασθενής αμέσως μετά το νοσοκομείο απευθύνεται σε ειδικό Κέντρο Νευρο-αποκατάστασης. Εμείς, στο Κέντρο Αποκατάστασης Υάκινθος, προκειμένου να πετύχουμε υψηλότερα επίπεδα ανεξαρτησίας του ασθενή και ταυτόχρονα την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση, ακολουθούμε τις αρχές της νευροπλαστικότητας του εγκεφάλου, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό και καινοτόμες θεραπευτικές μεθόδους για:

 • Την επανεκπαίδευση της ισορροπίας με διαφορετικά συστήματα ανάλογα με το στάδιο και τις ικανότητες του κάθε ασθενή:συσκευή Balance Trainer, Συσκευή BioResque. Πρόκειται για συσκευές που έχουν ως στόχο την αξιολόγηση και αποκατάσταση των δυσλειτουργιών του κινητικού ελέγχου και της ισορροπίας. 
 • Την επανεκπαίδευση της βάδισης με +ανάρτηση (BWSGT,body weight supported gait training. Είναι ένα σύστημα που ελαττώνει το σωματικό βάρος του ασθενούς και διευκολύνει τη βάδιση. Παρέχεται η δυνατότητα εκπαίδευσης βάδισης ακόμα και σε ασθενείς που δεν ακόμη επαρκή ισορροπία στην όρθια θέση. Ο ασθενής εκπαιδεύεται στο πρότυπο βάδισης νωρίτερα με αποτέλεσμα την ταχύτερη αποκατάσταση)
 • Την επανεκπαίδευση των κινήσεων του άνω και του κάτω άκρου μέσω Λειτουργικού Ηλεκτρικού ερεθισμού FES & BFB +(Πρόκειται για Λειτουργικό Ηλεκτρικό ερεθισμό με χρήση μικρών ηλεκτρικών ερεθισμάτων για διέγερση των μυών που δεν λειτουργούν λόγω νευρικής βλάβης. Σκοπός της μεθόδου είναι να αναπαράγει τις κινήσεις που έχουν χαθεί ή ελαττωθεί ώστε να βελτιώσει την αυτονομία και την ποιότητα ζωής του ασθενούς)
 • Την αντιμετώπιση των ανώτερων εγκεφαλικών λειτουργιών: μνήμη, προσανατολισμός, κρίση, συγκέντρωση, επίλυση προβλημάτων, ημιανοψία και απραξία

Επιπλέον, για να εξασφαλίσουμε τα μέγιστα αποτελέσματα, στη θεραπεία Νεύρο-αποκατάστασης συμπεριλαμβάνονται:

 •  Ρομποτικά Συστήματα
 •  Μέθοδοι PNF,Bobath&Padovan
 •  Πρόγραμμα ενδυνάμωσης των μυών
 •  Πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων
 •  Πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας με 3D αισθητήρες
 •  Εργοθεραπεία
 •  Λογοθεραπεία
 •  Ψυχολογική υποστήριξη
 •  Κινησιοθεραπεία
εικόνα μεθόδου

Νευρό - αποκατάσταση

εικόνα μεθόδου

Ρομποτικά Συστήματα

εικόνα μεθόδου

Ιατρείο Οξέως και Χρόνιου Πόνου

εικόνα μεθόδου

Κεφαλαλγία Trigger points Therapy

εικόνα μεθόδου

Οσφυαλγία Decompression Therapy

“Λόγω έντονων πόνων στη μέση δεν μπορούσα να βαδίσω. Μετά από τρεις μόνο θεραπείες ενδομυϊκού ερεθισμού ο πόνος υποχώρησε τελείως.”

Δ.Μ. Ενδομυϊκός Ερεθισμός - Intramuscular Stimulation

“Έπειτα από οξεία οσφυοισχιαλγία δεν μπορούσα να βαδίσω από τον πόνο. Μετά από 10 μόνο θεραπείες Decompression μπόρεσα να επιστρέψω στην εργασία μου”

Σ.Α. Οσφυαλγία - Decompression Therapy

“Με συγκίνησε η αγάπη που δείχνει το προσωπικό για τους ασθενείς και τη δουλειά του.”

Τ.Γ. Εγκεφαλική παράλυση

“Αν και είχα σοβαρή επιπλοκή από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκα (ολική αρθροπλαστική ισχίου) σήμερα μπορώ και βαδίζω χωρίς πόνο”

Β.Μ. Μετεγχειρητική αποκατάσταση

“Η σύζυγός μου πάσχει από Alzheimer και χειρουργήθηκε στον αριστερό γοφό μετά από πτώση. Παρ'όλη τη δύσκολη κατάσταση σήμερα μπορεί και βαδίζει στο σπίτι με τη βοήθειά μου”

Χ.Σ. (συγγενής ασθενούς) Μετεγχειρητική αποκατάσταση
  EN